BÆREKRAFT

Her kan du lese mer om vårt arbeid rundt miljø, sosialt ansvar både hos oss, våre leverandører og produkter.

MILJØFYRTÅRN

Vi er Miljøfyrtårn-sertifisert.

I InHouse Group er vi opptatt av bærekraft og jobber kontinuerlig med å redusere våre klimagassutslipp. Det innebærer helhetlig og systematisk arbeid med tiltak innen områder som innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk.

OM MILJØFYRTÅRN
Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, og Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

MATERIALER

Vi søker alltid etter mer bærekraftige løsninger i våre produkter.

Vi har fokus på gode råvarer i vår produktutvikling. Dette skal sikre høy kvalitet og produkter som varer i mange år.

Vi velger resirkulerte materialer i de tilfeller hvor det er hensiktsmessig, og det er også et viktig fokusområde hos våre produsenter.

Vi velger fortrinnsvis naturlige og nedbrytbare materialer i våre egendesignede produkter, så sant det ikke går på kompromiss med estetikk og kvalitet.

SOSIALE ARBEIDSFORHOLD

Vår innvirkning på miljø, lokalsamfunn og mennesker er viktig for oss. Vi samarbeider kun med seriøse og profesjonelle partnere, hvor arbeidsvilkår, miljø og bærekraft står i fokus. Vi besøker årlig majoriteten av våre leverandører, for å selv kunne sikre at sosiale arbeidsforhold og etiske retningslinjer er ivaretatt. Alle våre leverandører må signere vår Code of Conduct, den inneholder konkrete retningslinjer som må deklareres. Retningslinjene er gjeldene både for våre leverandører og deres underleverandører, dette sikrer ivaretagelse gjennom hele verdikjeden. Våre leverandører skal også kunne vise til relevante sertifiseringer. Oversikt over hvilke sertifiseringer som er gjeldende på de enkelte produkter, kan mottas på forespørsel.

SKOLE I INDIA

I 2010 grunnla og bygget InHouse Group, i samarbeid med vår indiske partner, en skole utenfor Bhadohi i India. Hvert år bidrar vi sterkt til driften av skolen, som har ca 500 elever i alderen 4-16 år. Foreldreløse barn og barn med lang skolevei, får dekket både kost og losji. Dette gir barna en fremtid med større muligheter. Mange av barna på skolen er barn av vevere som vever våre tepper, og på denne måten kan vi være med på å bidra tilbake til lokalsamfunnet.

Les mer om skolen her.
Barnehånd mot vegg med håndmaling
Barn ved skolepulten i Bhadohi, India

ÅPENHETSLOVEN

Vi følger åpenhetslovens retningslinjer og utfører aktsomhetsvurderinger rundt grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i henhold til OECDs retningslinjer.

Her finner du vår redegjørelse.

Ønsker du å bli forhandler?

Takk for din henvendelse. Vi vil svare deg så raskt vi kan.
En feil oppstod. Vennligst forsøk igjen.