Hvordan legge teppeflis på 1-2-3

Teppeflis er både enkelt å legge, fleksibelt og anvendelig for store og små lokaler. Her gir vi deg informasjonen du trenger for å enkelt legge teppeflis hos deg, som varer i mange år. 

Teppeflisen har raskt blitt en av de mest populære gulvbeleggene for store og små lokaler. Den lyddempende egenskapen skaper en behagelig atmosfære på kontoret, og de er enkle å vedlikeholde. 

Den praktiske oppbygningen skaper en fleksibel flis som er enkel å legge, og den krever ikke lim for å ligge stabilt i mange år. Her skal vi guide deg gjennom de tre viktigste stegene når du skal legge teppeflis i ditt lokale. 

Forbered gulvet teppeflisen skal legges på

I motsetning til andre gulvbelegg, krever teppeflisen svært lite forberedelser før legging. Det eneste du trenger å tenke på, er at underlaget er rent og støvfritt, slik at antiskliunderlaget på teppeflisen får godt feste. Dette underlaget er nettopp grunnen til at det ikke er nødvendig med lim på undersiden av flisene. 

Rengjøring av gulvet trenger heller ikke være komplisert. Sørg for å bruke vaskemiddel som løser opp og fjerner fett, samtidig som det ikke skader gulvet. Gulvet må være helt tørt før du legger teppeflisen på toppen, så la det gjerne tørke over natten. Er gulvet fuktig før du legger teppeflis vil det kunne oppstå fuktskader på gulvet under. 

Etter du har latt gulvet tørke bør det fjernes støv på overflaten før teppeflisen legges. Det finnes mye svevestøv i luften som vil kunne legge seg når gulvet tørker, og ødelegger hefteevnen på teppeflisen. 

Mål opp og beskjær teppeflisen

For å slippe å bruke økonomiske midler på å kjøpe inn mer teppeflis enn du har behov for, bør du måle opp området der teppeflisen skal legges. Ha også i bakhodet at de ulike teppeflisene kan variere i størrelse etter hvilken kolleksjon du velger å bruke. 

Skal du benytte ulike kolleksjoner for å dele inn et stort lokale i soner, bør du også markere i forkant hvor de ulike sonene skal være. Dette gjør det også enklere å visualisere sluttresultatet. 

Deretter kommer jobben ved å legge ut teppeflisene for å beskjære i kanter og overganger. For å unngå å beskjære for mye av flisene, dersom du velger en med lang lugg, kan det være en fordel å bruke baksiden av flisen når du måler opp. Snu teppeflisen med luggen ned mot gulvet og marker enkelt der du har behov for beskjæring. 

En svært praktisk egenskap ved teppeflisen er at du ikke er låst til resultatet, og kan endre, bytte ut enkelte fliser eller flytte de ettersom behovet melder seg. Flisen er ikke festet til gulvet med lim, og vil dermed ikke skade gulvet når den fjernes. Dermed er fornyelse eller utskiftning ved søl eller slitasje, en enkel oppgave. 

Legg teppeflisen

Har du gjort gode forberedelser i forkant vil leggingen av teppeflisen være smertefritt. Merk deg at flisene legges kant i kant, og at de ikke beveger seg underveis, slik at det oppstår sprekker. Hefteevnen på undersiden av flisene er svært god så teppeflisen vil ligge godt og stødig på gulvet. 

Start gjerne på en side av rommet og jobb deg bortover. Er det deler av lokalet der du på forhånd har målt opp og vet at flisene skal beskjæres kan det være greit å starte i motsatt ende. På denne måten forsikrer du deg om at du kapper riktig med en gang. 

Så fort teppeflisen er på plass på gulvet og du har fått delt inn de ønskede sonene, er du faktisk ferdig. Gulvet under er nå godt beskyttet og du har et behagelig, lyddempende gulvbelegg som vil vare i mange år. 

InHouse Group – din partner på teppeflis

Du har mulighet til å bytte ut flisene dersom det oppstår skade eller slitasje, og skifter du lokale i teppeflisens levetid, kan du enkelt ta de med deg videre. Hos oss vil du ha mulighet til å kjøpe akkurat den mengden fliser du har behov for.

Ekstra teppefliser kan du alltid få kjøpe hos oss, dersom du har behov for det. Har du fått flere fliser enn du trenger, er de enkle å oppbevare på små steder, og du kan ta de i bruk ved en senere anledning. Muligheten til å skifte ut teppeflisene betyr også at du kan la kreativiteten flyte når du innreder. Soner kan flyttes eller endres i takt med bedriften. 

Har du spørsmål om egenskapene til teppeflisen kan du lese mer om dette her. (legg inn link til side om teppeflis). Har du likevel spørsmål du ikke har fått besvart, kontakt oss gjerne. Våre spesialister er klare for å ta i mot alle spørsmål og henvendelser. 

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål eller hvis du trenger hjelp, ta gjerne kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så snart vi kan.
Gå til kontaktsiden
Les også