Teppefliser er enkle å vedlikeholde og enkle å rengjøre

Et lettvint og enkelt alternativ til ditt kontor som holder seg pent med svært begrenset behov for vedlikehold. Selv om dette kan høres for godt ut til å være sant, er teppeflisen fra InHouse Group en svært god investering for deg og ditt kontorlokale.

Teppeflisen fra InHouse Group krever minimalt med vedlikehold og rengjøring, noe som gjør den til et økonomisk og effektivt alternativ for ditt kontorlokale. Her skal vi ta en nærmere kikk på egenskapene som gir teppeflisen et så lavt vedlikeholdsbehov.

Vedlikeholdsvennlig

Teppeflisen fra InHouse Group krever lite vedlikehold sammenlignet med andre typer gulvtepper og belegg som kan brukes i kontorlokaler. Teppeflisen krever ingen vask med mindre det skulle skje noe uforutsett som større søl eller påkjenning, enn det som kan regnes med i hverdagen. 

Selv om teppeflisen er lett å vedlikeholde er det likevel noen krav som skal tilfredsstilles for å holde den ren og hygienisk. Fjerning av støv som tiltrekkes og fanges av fibrene i teppeflisen er viktig både for å holde teppet rent, men også for å sørge for at bakterier ikke ha grobunn for å utvikle seg og vokse. 

For å fjerne dette støvet så enkelt så mulig, anbefales det at du bruker en støvsuger med roterende børster. Dette er kun for å få løftet fibrene slik at de gir slipp på alle støvpartiklene. På en jevnlig basis, er dette alt av vedlikehold du trenger å gjennomføre på teppeflisen din. 

Har teppeflisen blitt utsatt for søl utover vanlig påkjenning, kan du vaske eller rense den enkelte teppeflisen. Ettersom våre teppefliser ikke krever lim, kan du enten bytte ut eller rense en og en flis. Dette gjør det til et svært økonomisk alternativ, samt at du slipper å stenge av deler av kontoret for vedlikehold. 

“Føre var” heller enn “etter snar”

Dersom du ønsker å beholde teppeflisene dine rene og pene så lenge som mulig, er det “føre var”-prinsippet som gjelder. I vanlige kontorlokaler kan man lett søle væske eller matrester på gulvet, noe som kan sette seg i luggen, dersom man lar det ligge. Dette kan igjen skape vekst av bakterier. 

Dersom du ønsker å slippe å kjøre full rens på teppeflisen er det derfor viktig at du tar tak i disse flekkene og fjerner de så fort som mulig. Det finnes mange ulike desinfiserende midler som kan tas i bruk for å flekkbehandle teppeflisen. Dersom du tar i bruk nye vaske- eller rensemidler, bør du først benytte deg av en testbit av teppeflisen, slik at du ikke risikerer flekker eller skader. 

Ulike tepper krever ulik mengde vedlikehold

Ulike tekstiler krever også ulike behandlingsmetoder. Felles for de alle er behovet for et tørt underlag og tørr flis, for å unngå skader. Fukt som blir liggende under eller i flisen, skaper et perfekt grunnlag for skapelsen av muggsporer. Disse kan dersom de ikke blir tatt hånd om, gjøre ødeleggende skade på teppeflisen og i enkelte tilfeller undergulvet. 

Har du ulike typer teppefliser, i ulike tekstiler kan dette bety at vedlikeholdet kan variere noe. Dersom du jevnlig sørger for at flisen blir støvsugd for fjerne svevestøvet som blir fanget i luggen og tar søl dersom det oppstår er du sikret et rent og hygienisk gulvbelegg. 

Ettersom teppeflisen ikke krever lim for å ligge godt på gulvet, kan de også fjernes enkelt og uten ødeleggelser. Dermed kan de renses, vaskes og tørkes uten at det byr på større utfordring. Utover større uhell og søl, krever teppeflisen svært lite vedlikehold gjennom år etter år. 

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål eller hvis du trenger hjelp, ta gjerne kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så snart vi kan.
Gå til kontaktsiden
Les også