Gulvtepper i kvalitetsull - senk strømregningen uten å gå på kompromiss med komfort

Strømprisene øker, og vi nærmer oss vinteren. Mange er bekymret for hvordan vinteren vil oppleves når stadig flere ser seg nødt til å skru ned varmen i huset. Gulvtepper i ull kan gi deg muligheten til å senke varmen, uten at det skal gå på bekostning av komforten i ditt eget hjem.

I løpet av det siste året har vi sett en dramatisk økning i strømkostnadene. Mange har sett seg nødt til å iverksette drastiske tiltak for å få hjulene til å gå rundt, enten ved å skru av strømmen, eller ved å ta i bruk varme i begrensede områder i hjemmet. 

Dersom du er en av de som gruer seg til vinteren virkelig setter inn og kulden biter i stueveggen, kan det være interessant for deg å vite at vi tilbyr et bredt utvalg av gulvtepper i kvalitetsull, som kan hjelpe deg med å isolere ditt hjem.

Ull - en nasjonalskatt

Ull har en rekke gode egenskaper, og utvinnes oftest fra sau her i Norge. Ull er både brannsikkert, godt for inneklima og regulering av luftfuktighet, samt at det er en selvrensende og bakteriehemmende råvare.

Et gulvteppe i ull kan du rett og slett ikke gå feil med uansett hvilket rom du legger det i. I en stue skaper teppet en lun og varm atmosfære, i en gang demper det støy og isolerer mot kalde og harde gulv. På kjøkken eller i spisestue er den antibakterielle egenskapen spesielt godt egnet ettersom det er enkelt å vedlikeholde, og i et inngangsparti er det et robust materiale som tåler mye tråkking og søl.

I tillegg til dette er ull vakkert. Du kan få rustikke tepper, elegante tepper, spennende og moderne tepper, og stort sett alt i mellom. Ull er gull, uansett bruk og plassering. Hos oss finner du ulltepper i flere ulike farger, mønster og teksturer. 

Isoler med ull

Det er ikke bare i tepper ull kan brukes som isolasjon. Mange benytter også ull i isolasjon rett i veggen, noe som har vist seg å være flere ganger så effektivt som glassfiber. 

Ull som isolasjon i vegger gir også huset en ekstra trygghet ettersom den både er et selvrensende og brannsikkert materiale. Selv om å etterisolere hele huset ditt antageligvis kan virke som en fristende investering, er det heldigvis langt enklere måter å bruke ull mot kulden, nå som vinteren kommer.

Vanlig saueull består av to ulike typer fiber, en kort og en lang. De korte fibrene brukes ofte i isolasjon som legges i vegg, men de lange fibrene brukes i tekstiler som gulvtepper. Ikke bare isolerer ullen godt mot kulde og vær, men den kan også være et utmerket valg for å dempe støy. Tynne og tette ullduker legges ofte i gulv for å hindre trinnstøy. 

Mer informasjon om saueull som isolasjon og ullens isolerende egenskaper, kan du lese om på Bygg og Bevar sine sider. Bygg og Bevar er et samarbeid mellom Byggenæringens Landsforening og Klima- og energidepartementet, som har fokus på hvordan du best kan ta vare på ditt hjem. 

Antageligvis er oppvarming både av hjem og vann den aller største posten på strømregningen din, og ved å legge deilige ulltepper på gulvene, kan du i det minste kutte gulvvarme. Sommer som vinter har ull en fantastisk temperaturregulering, og kan brukes både innendørs og utendørs. 

I eldre hus og andre typer boliger, kan du også oppleve trekk langs eller fra gulvet. Ved å legge tette og gode ulltepper på slike gulv, demper du trekken, og rommet blir raskt lunere og mer behagelig. 

Ull til alle typer gulv

Du trenger ikke være redd for å bruke ulltepper dersom du har flere ulike typer gulv i hjemmet ditt. Ull kan legges på flis, parkett, laminat, vinyl og mange andre gulvtyper. Har du gulvvarme som varmekabler eller varmefolie i ditt gulv kan du også bruke ulltepper i tillegg. 

Ettersom ull også har utmerkede fuktegenskaper, kan det også fint legges på baderom utenfor direkte våtsoner. Er du usikker på hvilket teppe som egner seg, kan du ta kontakt med en av våre dyktige ansatte. Her i InHouse Group har vi lang erfaring og bred kompetanse både på tekstil og på design, slik at vi kan hjelpe deg. 

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål eller hvis du trenger hjelp, ta gjerne kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så snart vi kan.
Gå til kontaktsiden
Les også