Moderne luksus på kontoret

For bare 10 år siden stiltes det få eller ingen krav til interiør på kontoret, men i dag er det stort fokus på identifisering og reflektering av bedriftens personlighet i lokalene. 

Vi har tatt en prat med Birgit Torkildsby som i dag driver sitt eget interiørdesign-selskap og hjelper andre med å innrede både private hjem og kontorlokaler. Hun har bakgrunn innen produktdesign og trendanalyse. Her gir hun oss en pekepinn på hvordan interiørtrender varierer også på kontoret.

Flotte teksturer og farger

Mange kontorlokaler i dag praktiserer åpne løsninger, både internt i avdelingene men også på tvers av de ulike avdelingene. Da kan det være fristende å skille mellom disse uten å måtte sette opp vegger. Teppeflisen lar deg enkelt legge ulike kombinasjoner av mønstre og tekstiler, som bryter opp et stort lokale uten behov for store inngrep.

Dersom du ønsker å roe ned og myke opp inntrykket i kontorlokalene dine, kan du gjøre dette både økonomisk og enkelt med teppeflisen. Det er enkelt å kombinere ulike farger og mønster, til og med ulike tekstiler avhengig av hva slags sone man ønsker å skape.

Torkildsby som har lang erfaring med både tekstur og ulike kombinasjoner av farger og mønster påpeker her at mange nå ønsker å kombinere ulike variasjoner for å oppnå mer fleksibilitet i interiøret. 

– Kombinasjoner av ulike teksturer og farger er med på å skape et eget uttrykk, noe som kan tilpasses bygningen, markere ulike soner og ulike avdelinger. 

Samtidig nevner også Torkildsby et smertepunkt for alle som ønsker gulvtepper for å myke opp kontorlokalene. Gulvtepper har en tendens til å være utsatt for både slitasje, skader, søl og andre potensielt ødeleggende hendelser. Å skifte et slikt gulvteppe kan fort være dyrt. 

– Derfor er det så kjekt at man kun trenger å skifte ut enkelte teppefliser dersom man ønsker eller trenger det. Da blir det fort mye mindre skummelt å investere i nettopp denne typen gulvteppe. 

Det er ikke bare det funksjonelle og det praktiske ved teppeflisen som gjør den til en vinner hos både våre kunder, håndverkere og ikke minst interiørarkitekten Torkildsby. Takket være hele 13 ulike serier med ulike farger og design, kan du velge og vrake i ulike uttrykk til du finner det som passer deg og din bedrift. 

Moderne og tidsriktig design

Teppeflisen har gjort det langt enklere å skape sitt eget uttrykk, samtidig som at den har egnede egenskaper for å skape en lun og god atmosfære for kunder og ansatte. 

I kolleksjonen vi har kalt “Chromata” finner du hele tre ulike teksturer på tekstilene, og hele 27 ulike farger som du kan bruke til å variere og dele inn ditt lokale med. Her er det virkelig bare fantasien som setter grenser, ettersom alle kan kombineres med hverandre. 

Torkildsby forteller om et økende behov for å gjøre kontorlokalene mer personlige, både for de ansattes skyld og for kundene. 

– Vi ser jo det at det blir stadig viktigere å lage seg ulike uttrykk og bruke farger ut i fra hva slags firma man jobber med. Jobber man i et sprekt og ungt firma er det også viktig at dette reflekteres i interiøret på kontoret. 

Hun forteller videre at personligheten til bedriften skal reflekteres gjennom interiøret slik at  både kunder og ansatte kan identifisere seg med dette. Det skaper en langt mer sammensveiset gjeng dersom man opplever at man jobber med de samme verdiene og mot de samme målene. 

Det er altså ikke lenger nok at man dekker de grunnleggende behovene i kontorlokalene, men det skal også være visuelt behagelig å oppholde seg der over lenger tid. Bedrifter i dag opplever stadig en større konkurranse om å kapre de smarteste hodene, og et inspirerende og kreativt kontorlokale er definitivt et overtak i denne sammenhengen. 

– Kontorlokale er jo et sted både kunder men gjerne hovedsakelig ansatte oppholder seg over lang tid. Dermed må det gi deg noe tilbake. Lokalene skal trigge det visuelle, folk skal ha lyst til å gjøre en innsats, og bli inspirert.

Luksuriøs følelse 

Som vi tidlig var inne på handler interiør og design av kontorlokalene om mer enn bare det praktiske. Det skal skape følelser og vekke både inspirasjon, nysgjerrighet og effektivitet hos de ansatte, noe som setter høye krav til identifisering med bedriftens personlighet. 

Det er ikke noe nytt at et pent utseende gjør det hyggeligere for de ansatte å jobbe på kontoret, men vi er nok mer kjent med mulighetene som ligger i et malingsstrøk på veggene enn vi er med betydningen av farge og tekstil på gulv og tak. 

– Taktile overflater skal være mer lunt og eksklusivt. Det handler ikke lenger bare om hva man gjør med vegg, men gulvet og taket har også blitt viktig i løpet av de siste årene. Mye har endret seg på dette området, bare på de siste 10 årene, avslutter Torkildsby. 

Takket være det store utvalget av ulike tekstiler, farger og mønster vi kan tilby, kan du tilpasse gulvet ditt til din bedrift. Har du en bedrift der lunhet og mykhet er sentralt i personligheten, om ved omsorgsyrker eller liknende, kan et mykere utseende uten skrikende farger og store mønstre være aktuelt for dere, mens et teknologiselskap kanskje setter mer pris på sterke og klare farger. 

Torkildsby forteller også om at en luksuriøs følelse også gjerne oppstår på kontoret når flere av egenskapene til teppeflisen kommer til rette. 

– En av de aller beste egenskapene til teppeflisen fra InHouse er jo at den demper støy. Det handler om å skape en romfølelse, og da bidrar støydemping til å skape en eksklusiv og behagelig atmosfære. 

Et behagelig rom, med mindre støy, riktige farger, og inspirerende interiør skaper samhold i bedriften og gjør det mer lukrativt for både ansatte og kunder å være en del av det som foregår i bedriften. 

Det er hverken vanskelig, dyrt eller skummelt å legge teppeflis, og ettersom de ikke har behov for å festes med lim, kan selv du som leier lokale benytte deg av disse uten å risikere krav fra utleier, og du kan ta det med deg dersom du bytter lokaler. 

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål eller hvis du trenger hjelp, ta gjerne kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så snart vi kan.
Gå til kontaktsiden
Les også